Menu

Press

Artiklar - Blogg - Nyheter

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2016
30 Aug

Lurade cykeltjuv till möte med polisen

2016-08-30 21:00
Lurade cykeltjuv till möte med polisen
Cykeltjuven annonserade ut en Monark damcykel. Lite väl billigt, tyckte spekulanten och gillrade en fälla. En stund senare grep polisen den 26-åriga tjuven.
I annonsen meddelade säljaren att ett butikskvitto och två nycklar till originalkvittot medföljde vid ett köp av cykeln.
Spekulanten tycket att priset var misstänkt, men bestämde träff med köparen. När de båda träffades visade säljaren upp ett kvitto med ett kvinnonamn och ett personnummer som skulle vara kvinnans. Säljaren uppgav att det var hans flickvän och att hon kunde nås på ett telefonnummer. När spekulanten ringde kvinnan uppgav hon ett annat personnummer än det som stod på kvittot.
Cykelspekulanten sa till säljaren att han skulle köra i väg i sin bil till en bankomat för att ta ut pengar. Säljaren följde efter på den stulna cykeln. Under bilfärden gjorde spekulanten en sökning på Ratsit och såg att personnumret var fel, samt ringde polisen som kom till bankomaten vid Ideon.
Framme vid automaten såg 26-åringen en polisbil, insåg att han blivit lurad och rusade från platsen. En stund senare greps han och fördes till polishuset.
– Mannen är känd av oss sedan tidigare för stölder och narkotikabrott. Utöver cykelstölden är han misstänkt för narkotikainnehav eftersom han verkade påtänd när han greps, säger kommunpolis Joakim Nyberg.
Efter förhör släpptes 26-åringen.
Ärendet kommer att utredas och läggas till andra brott som mannen misstänks för. Därpå kopplas en åklagare in för att fatta beslut om det finns underlag nog att ställa mannen inför rätta i tingsrätten.
Cykeln togs i beslag för att överlämnas till dess ägare.
Sydsvenskan, Lund 30 augusti 2016 21:00 Tommy Lindstedt Arkivfoto.Bild: Emil Langvad
Kategorier:

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord