Menu

Press

Artiklar - Blogg - Nyheter

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2016
21 Nov

ISR CodeCheck och Folksam samarbetar för att förebygga cykelstölder

2016-11-21 16:18
ISR CodeCheck och Folksam samarbetar för att förebygga cykelstölder
ISR CodeCheck har ingått i ett samarbete med försäkringsbolaget Folksam. Samarbetet innebär att stöldskyddsmärkningen finns till försäljning i Folksams webbshop.

Enligt Brottsförebyggande Rådet anmäldes 66 300 cykelstölder förra året. Detta är en minskning med 6 procent jämfört med föregående år, men mörkertalet är stort. Det nya samarbetet mellan ISR CodeCheck och Folksam är ett av flera för att försöka sprida kunskapen om hur man kan förebygga cykelstölder och vilka fördelarna är med att använda stöldskyddsmärkning.
Pär Sandevik, vd på Smartsand AB och ägare av de Svenska rättigheterna till ISR CodeCheck, ser positivt på nergången av cykelstölder. Att stölderna minskar visar på att arbetet med att motverka stölder går framåt, men han är långt ifrån nöjd. Det finns fortfarande mycket jobb kvar att göra för att förhindra fler stölder.

– Det nya samarbetet med Folksam är en viktig del i vårt arbete med att förebygga cykelstölder. I några år har vi sett att cykelstölderna ökar, något vi aktivt arbetat mot. De nya siffrorna från BRÅ visar att trenden är på väg neråt men siffrorna är fortfarande höga, säger Pär Sandevik.
 
– Vi engagerar oss i att hjälpa våra kunder att förebygga cykelstölder och samarbetet med ISR CodeCheck är ett led i det arbetet. Det är alltid intressant att hitta nya samarbeten och kreativa lösningar som gör kundernas vardag enklare. Stöldskyddsmärkningen är ett bra exempel på det och ett enkelt sätt att avskräcka tjuven från att ta dina ägodelar, säger Erik Arvidsson, skadeförebyggande på Folksam.
 
Stöldskyddsmärkningen finns nu att köpa på Folksams hemsida www.folksam.se.
 
Vad är ISR-märkning?
Stöldmärkningen kan användas till cykel, barnvagn eller MC och består av ett antal dekaler som sätts fast på olika ställen på föremålet, vilket ska ha en avskräckande effekt. Utöver märkningen stryks en UV-vätska på som gör att märkningen syns i Polisens UV-ljus även om dekalerna tagits bort. Ägaren registrerar sig enkelt i ett internationellt stöldregister i samband med märkningen som gör att Polisen kan spåra vem ägaren är även om cykeln skulle bli stulen.
 
Se vår instruktionsvideo här: http://youtu.be/yHpX3u49Lxw
  
Presskontakter:
Emil Cardebrant
 
@ Dobbler Kommunikation
www.dobbler.se
 
+46 739883550
emil@dobbler.se
 


Relaterade bilder

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord