Menu

Press

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2016
2 Dec

Stor stöldhärva på väg att nystas upp: Hebybo tros ha stulit för över en halv miljon

2016-12-02 07:00
Stor stöldhärva på väg att nystas upp: Hebybo tros ha stulit för över en halv miljon
En Hebybo misstänks ligga bakom en stor stöldhärva som skett i flera län.
"Polisen har hittat massor av stöldgods. Det gods vi hittills kunnat lokalisera är bara det värt över en halv miljon kronor", säger polisinspektör Mikael Lundqvist i Sala.

Salapolisen håller i dagarna på att nysta upp en stor stöldhärva som en 47-årig man bosatt i Heby kommun misstänks ligga bakom. Polisen hade sina aningar om att mannen, som har sina rötter i Dalarna, kunde ha något med stölderna att göra när han nyligen greps i en bil på Kålgårdsgatan i Sala. Vid gripandet var mannen drogpåverkad och när polisen gjorde en husrannsakan i hans bil hittades narkotika, pengar, redlinepåsar för narkotikaförvaring, samt en våg. När ytterligare en husrannsakan gjordes samma kväll i mannens bostad i Heby kommun påträffades dessutom ännu mer narkotika.

 

 

 

 

Terese Ahlin Den här fyrhjulen saknar fortfarande ägare efter att den misstänkte tjuven gripits.

 

Sedan gripandet har mannen häktats och husrannsakan har gjorts ytterligare två gånger på det ställe där mannen huserat i Heby kommun. Salapolisen kan nu avslöja att stölder som skett i Sala-Hebyområdet samt Dalarnas, Stockholms och Gävleborgs län, håller på att klaras upp då massor av stöldgods påträffats.

 

–Vi har bland annat hittat en stulen husvagn värd 300 000 kronor, sovmadrasser som stulits från en Sovabutik i Gävle, stulna kläder från Dalarna och stöldgods från inbrottet i Tärnsjö där handgjorda hästselar stals för 90 000 kronor från Tärnsjö garveris butik, säger polisinspektör Mikael Lundqvist. Dessa gammaldags skolklockor hittade polisen vid husrannsakan. Nu söker polisen ägaren.

Grovdammsugare, gasoltuber, högtalare, stegar, nya sovmadrasser och mycket mycket mer stöldgods har beslagtagits av polisen efter husrannsakan hemma hos Hebybon. Bara det stöldgods man hittills lokaliserat uppgår till en halv miljon kronor.
Ett stulet släp och en moped hittade polisen när de undersökte Hebybons bostad lite närmare.

Han påpekar att det handlar om stora summor som stöldgodset uppgår till. –Stöldgodset vi lokaliserat uppgår till över en halv miljon kronor. Men i slutänden kan det bli ett ännu större belopp eftersom det finns jättemycket stöldgods som vi ännu inte hittat ägarna till, säger Mikael Lundqvist. Stöldhärvan har drabbat personer i flera län enligt polisinspektör Mikael Lundqvist
Stöldhärvan har drabbat personer i flera län enligt polisinspektör Mikael Lundqvist
I dag är polisens lokaler fyllda av saker som Hebybon misstänks ha stulit. Det handlar om alltifrån elverktyg, cyklar, högtalare, mopeder, stegar, gasoltuber, mässingsklockor och grovdammsugare till en mindre fyrhjuling och ett stort släp. De rätta ägarna kommer att ta tid för polisen att hitta och Hebybon, som kommer att ställas inför rätta för stöld samt narkotikabrott av normalgraden, har inte hjälpt till med några upplysningar utan förnekar brott. 47-åringen är även misstänkt för delaktighet i den vapenstöld som skedde i Albäck utanför Sala.

 

– Vapnen som stals har inte hittats men däremot har en båt som stals från gården påträffats i Östa. Vi tror dock inte att Hebybon var ensam om att genomföra vapenstölden i Albäck, säger Mikael Lundqvist.  När vapenstölden ägde rum den 16 augusti i år stals en dyrbara samlingsvapen och älgstudsare från en villafastighet. Totalt fick tjuvarna med sig ett tiotal vapen.

 

–Vid husrannsakan i Hebybons bostad hittade vi ett vapen. Men var det vapnet hör hemma är oklart, det kom i alla fall inte från inbrottet i Albäck, säger Mikael Lundqvist.

 

Avesta Tidning, Terese Ahlin Publicerat 2 december 2016


Relaterade bilder

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord