Menu

Press

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2017
12 Jan

Nya siffror från BRÅ – cykelstölderna minskar.

2017-01-12 10:30
Nya siffror från BRÅ – cykelstölderna minskar.
Nyligen presenterade Brottsförebyggande Rådet 2016 års preliminära brottsstatistik. De nya siffrorna visar att cykelstölderna minskat med 1,59 % jämfört med året innan.

Enligt Brottsförebyggande Rådet, BRÅ, anmäldes 66 300 cykelstölder år 2015. Det är en minskning med 6 % jämfört med föregående år. Men under 2016 kan man för det fjärde kvartalet se en minskning utifrån de siffror som presenterats av BRÅ.

Säkerhetsexperten Pär Sandevik, VD för säkerhetsföretaget Smartsand AB, arbetar med att motverka cykelstölder genom stöldskyddsmärkning. Han ser försiktigt positivt på de nya siffrorna som presenterats.

– Att stölderna minskar visar på att arbetet går för att motverka stölder går framåt. Men jag är inte nöjd, siffrorna är fortfarande höga. Men detta visar i alla fall att det förebyggande arbete vi, Polis och cykelhandlare gör ger resultat, säger Pär Sandevik.

Även om stölderna minskat de är de fortfarande många vilket pekar på att mer måste göras för att minska cykelstölderna.

– Framöver finns det mycket att göra för att förhindra fler stölder. De allra flesta ser det som självklart att ha ett bra lås på sin cykel men jag rekommenderar att man också skaffar sig en stöldskyddsmärkning. Att cykelstölderna ökar visar på att mer skydd än ett lås behövs, säger Pär.

Vad är stöldmärkningsskydd?

 

Stöldmärkningen, som kallas för ISR-märkning, består av ett antal dekaler som sätts fast på olika ställen på cykeln vilket ska ha en avskräckande effekt. Skulle cykeln ändå bli stulen så kan Polisen enkelt spåra vem ägaren är via ett internationellt register. Ägaren registrerar sig i samband med märkningen av sin cykel. Polisen ser stora fördelar med att använda ISR-märkning till cyklar men också barnvagnar och liknande prylar.

Presskontakt: Emil Cardebrant emil@dobbler.se 073-9883550 Pressmeddelande 12/1 - 2017


Relaterade bilder

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord