Menu

Press

Artiklar - Blogg - Nyheter

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2018
4 Apr

400 dagar utan cykelstölder

2018-04-04 11:17
400 dagar utan cykelstölder
Insatserna gav resultat. Scania i Södertälje har efter ett antal insatser fått bukt på sina omfattande problem med cykelstölder.
— Vi är nu inne på över 400 dagar utan rapporterade cykelstölder, säger Karl Rejnö, ansvarig för Cykelsektionen på Scania Södertälje.
Under sommarhalvåret 2016 drabbades Scania i Södertälje av en cykelstöldvåg. Scania uppskattar det sammanlagda värdet på de stulna cyklar från cykelparkeringarna på området till över 1 miljon kronor. Många av cyklarna som stals ska ha varit av det dyrare slaget och användes av medarbetare för att ta sig till och från jobbet på ett hälsosamt och klimatsmart sätt.
Efter en artikel om cykelstölderna i LT hörde Pär Sandevik, vd på Smartsand AB, av sig till Scania. Pär erbjöd Scanias anställda en lösning med ett paket stöldskyddsmärkning, så kallad ISR-märkning, samt tillhandahöll skyltar som sattes upp i och kring cykelparkeringen utanför Scania Södertälje.

— Märkning ligger i tiden. Märker du cykeln är chansen mycket större att stölden uteblir. Tjuvarna vill inte ha de grejerna, kommenterar Pär Sandevik.

 

Scania Södertälje förklarar att de är måna om att främja cykelpendlandet och att de kombinerade åtgärder som vidtogs bevisligen givit ett positivt resultat då stölderna nu uteblivit.

 

Dagens Infrastruktur Av jmhogberg | onsdag 4 april 2018 kl. 11:09


Relaterade bilder

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord