Menu

Press

Artiklar - Blogg - Nyheter

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2018
5 Jun

Hjulafton för nytt företag

2018-06-05 20:05
Hjulafton för nytt företag
Företaget Personalcyklar vänder sig till privat sektor
MULLSJÖ Nystartade Mullsjöföretaget Personalcyklar står nu redo att hyra ut förmånscyklar till privata arbetsgivare och anställda, något som företaget är relativt ensamt om.
— Vi vänder oss till hela Sverige, säger en av delägarna Björn Ekholm.
Förmånscyklar beskrivs som en skattepliktig förmån som arbetsgivaren kan tillhandahålla. Arbetstagaren betalar skatt på förmånen och arbetsgivaren betalar arbetsgivaravgifter. Det är inte helt ovanligt att cyklar erbjuds till anställda inom den offentliga sektorn, exempelvis i Jönköpings kommun.

— Men jag känner inte till att det finns något bolag som vänder sig helt till den privata sektorn och kanske är vi först, säger Björn Ekholm.

Tillsammans med kompanjonen Anders Borste, både med många års erfarenhet i finansvärlden och företagande, började tankarna gro om ett helt nytt koncept med Mullsjö som bas.
— Att cykla till och från jobbet och även därutöver har blivit en viktig fråga i samhället, inte minst med tanke på miljö- och hälsoeffekterna men också kostnader. Vad vi nu har gjort är att i stort kopierat ett upplägg likt hem PC uppläggen på 1990-talet, säger Björn Ekholm.
Bolaget har under flera månader tecknat avtal med ett antal större och även lokala cykelleverantörer, från Trelleborg i söder till Stockholm som effektivt kan leverera cyklar av de mest kända varumärkena. Flera större företag har också kontaktats för att bearbeta marknaden.
— Vi känner att vi är på rätt väg och är nu redo att dra i gång på allvar. Och går det riktigt bra kommer vi vara i behov av fler kollegor, säger Björn Ekholm.

Han berättar också att avtalen som kan tecknas normalt löper över tre år och medarbetaren betalar en månadsavgift som varierar beroende på val av cykel och tillvalstjänster som exempelvis försäkringsskydd och service. När avtalet har löpt ut kan den anställde antingen lämna tillbaka cykeln eller köpa loss den för ett aktuellt marknadsvärde. 
Fakta: 298 kronor per månad

En cykel för 15 000 kronor beräknas kosta 298 kronor per månad i löneavdrag, 

JP.se Publicerad 27 dec. 2016 15:17 Janne Johansson Foto: Privat


Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord