Menu

Press

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2019
1 Mar

Skydd mot cykelstölder – när låsen inte räcker till

2019-03-01 08:00
Skydd mot cykelstölder – när låsen inte räcker till
Om din cykel blivit stulen är du inte unik – du är en av de ca 70.000 som polisanmält cykeln stulen under ett år.
Minst lika många har inte gjort polisanmälan – problemet är stort.

Träning och tävling med cyklar som kostar 10-tusentals kronor har en sak gemensamt – de saknar nästan alltid
lås. Anledningen är enkel – man jagar vikt – utebliven vikt och då släpar man inte med sig några kilo extra i form
av lås.
Tjuvarna blir både fräckare och har bättre verktyg för att kunna passera ett lås på knappa minuten.
Enligt Pär Sandevik på företaget Smartsand finns en lika enkel som genial lösning på problemet – ISR-märkning. En stöldskyddsmärkning som bara väger 1 gram och gör cykeln spårbar över hela världen. Vi har framgångsrikt märkt ”vanliga” cyklar och elcyklar, ny satsar vi på de dyrare segmenten. Att bli av med sin specialanpassade cykel inför en tävling innebär ofta att man måste ställa in loppet. Så enkelt att genomföra:

 Ultraförstörbara dekaler placeras på ram, hjul och tillbehör. Därefter penslas det unika numret med en etsfluorescens som tränger in i lack och plast. Avsluta med att registrera i den internationella databasen – utan kostnader för registrering och underhåll. Redan nu har du ställt till det för tjuven. Praktiskt taget omöjligt att avlägsna: Märkta föremål kan enkelt binda tjuv och hälare till brottet. Skulle någon lyckas få bort de ultraförstörbara dekalerna syns ändå märkningen i polisens UV-ljus. Snabbt och till låg investering:

 Att märka en cykel tar dig ca 10 minuter och till en kostnad av några hundralappar. Med hjälp av en QR-kod på dekalerna kan vem som också få reda på om cykeln är rapporterad stulen eller slaktad – polisen får dessutom blixtsnabbt samtliga ägaruppgifter och du kan snabbt återfå cykeln. Enligt Pär Sandevik på företaget Smartsand finns en lika enkel som genial lösning på problemet – ISR-märkning. En stöldskyddsmärkning som bara väger 1 gram och gör cykeln spårbar över hela världen. Vi har framgångsrikt märkt ”vanliga” cyklar och elcyklar, ny satsar vi på de dyrare segmenten. Att bli av med sin specialanpassade cykel inför en tävling innebär ofta att man måste ställa in loppet. Så enkelt att genomföra: Ultraförstörbara dekaler placeras på ram, hjul och tillbehör. Därefter penslas det unika numret med en etsfluorescens som tränger in i lack och plast. Avsluta med att registrera i den internationella databasen – utan kostnader för registrering och underhåll. Redan nu har du ställt till det för tjuven.

 Praktiskt taget omöjligt att avlägsna: Märkta föremål kan enkelt binda tjuv och hälare till brottet. Skulle någon lyckas få bort de ultraförstörbara dekalerna syns ändå märkningen i polisens UV-ljus. Snabbt och till låg investering: https://youtu.be/VM-e51U8isY Att märka en cykel tar dig ca 10 minuter och till en kostnad av några hundralappar. Med hjälp av en QR-kod på dekalerna kan vem som också få reda på om cykeln är rapporterad stulen eller slaktad – polisen får dessutom blixtsnabbt samtliga ägaruppgifter och du kan snabbt återfå cykeln. Med tanke på att denna typ av cyklar också är mycket dyra att försäkra hjälper ISR-märkningen till att vi lever upp till devisen ”den bästa stölden är den som aldrig inträffar”. Redan nu finns försäkringsbolag som ger förmånligare villkor till kunder som märkt sina värdesaker. Mer information på www.isrcodecheck.se och www.smartsand.se Kontaktuppgifter: Pär Sandevik Smartsand AB Frågor besvaras gärna via info@isrcodecheck.se

 mtsmagazine 27 februari 2019 https://mtbsweden.com/skydd-mot-cykelstolder-nar-lasen-inte-racker-till/


Relaterade bilder

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord