Menu

Press

Artiklar - Blogg - Nyheter

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2020
13 Dec

En lastbil kontrollerades den 12 december i Norviks hamn. Den innehöll misstänkt stulna båtmotorer och föraren grips och är anhållen.

2020-12-13 13:29
En lastbil kontrollerades den 12 december i Norviks hamn. Den innehöll misstänkt stulna båtmotorer och föraren grips och är anhållen.
Lördagen den 12 december kontrolleras en lastbil i Norviks hamn. Lastbilen och dess förare var på väg att lämna Sverige. I lastbilen hittades fem misstänkt stulna båtmotorer varav en direkt kunde kopplas till en stöldanmälan.

Den konstaterade stulna båtmotorn har stulits från en tomt i Nynäshamn och motorn var tydligt märkt och därmed lätt att spåra.

Lastbilschauffören grips och anhålls, brottsrubriceringen är häleri och stöld.
Så kan du förhindra stölder ur eller av din båt * Märk din motor med dold och synlig märkning. Många båtföretag utför detta. Ristar du in en märkning själv så är ett personnummer bättre än ett namn. * Se till att båten sitter väl förankrad med ett godkänt lås. * Spårsändare GPS/GSM/VHF är förebyggande. Kontrollera med ditt försäkringsbolag vilken typ de godkänner. * Försvåra för tjuven när båten står på land. Regelbunden tillsyn är viktigt. * Stölder sker oftast när det är mörkt – bra belysning är därför viktigt. * Försök att tänka som en tjuv – hitta de svaga länkarna och förebygg där. Hur du förhindrar stölder av och från båt Text av Polisen i Stockholms länPublicerad 13 december 13:29
Kategorier:

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord