Menu

Press

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2021
1 Nov

Stölder av katalysatorer ökade med 248 procent

2021-11-01 15:01
Flest stölder av katalysatorer sker i storstadsområdena.

Mellan de 1 januari och 30 september 2021 stals 5 870 katalysatorer, en ökning med 248 procent jämfört med samma period 2020. Det visar den senaste statistiken från Larmtjänst.
Stölderna av katalysatorer fortsätter att öka kraftigt. Under de tre första kvartalen 2021 har 5 870 stölder registrerats, vilket kan jämföras med samma period 2020 då 1 686 stölder registrerades, en ökning med 248 procent.
– Som befarat har stölderna ökat efter sommaren. Vi kunde se en ökning redan i augusti månad och sannolikt väntar en dyster utveckling av stölder av dessa komponenter fram till årsskiftet, säger utredare Fredrik Lindstedt på Larmtjänst. Flest stölder av katalysatorer sker i storstadsområdena och mest utsatta är polisregion Stockholm (2 340) och polisregion Syd (1 404). – Vi ser att stölderna sker i syfte att komma åt de ädelmetaller som finns i katalysatorerna. Mycket har tidigare pekat på att stölderna främst har utförts av internationella stöldligor men nu kan vi se, efter vissa gripanden som polisen gjort, att utförarna varken behöver tillhöra ett nätverk eller vara medborgare i andra länder, säger Fredrik Lindstedt. Även stölderna av strålkastare, radio/navigationssystem och airbags har under året ökat. Mellan den 1 januari och 30 september har det registrerats 1 519 stölder av strålkastare, radio/navigationssystem och airbags. Detta kan jämföras med samma period förra året då 1 443 stölder registrerades, en ökning med fem procent. Även vid dessa stölder är det polisregion Stockholm och polisregion Syd som är mest utsatta för stölderna. Där har 596 stölder respektive 546 stölder registrerats. SecurityWorldMarket Sverige
Kategorier:
Nyckelord:

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord