Menu

Press

Artiklar - Blogg - Nyheter

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2021
9 Dec

Förmånscyklar till Malmö stads medarbetare rullar in framför stadshuset

2021-12-09 08:26
Förmånscyklar till Malmö stads medarbetare rullar in framför stadshuset
Den 8-11 december har medarbetare i Malmö stad möjlighet att testa cyklar och teckna förmånscykelavtal. Fler som cyklar för sin hälsa, sin plånbok och klimatet är det förväntade resultatet.
En satsning på hälsa och miljö
Den 1-17 december kan alla fast anställda medarbetare utnyttja ett erbjudande om att teckna avtal för en förmånscykel. Den 8-11 december visas cykelsortimentet upp framför stadshuset av leverantören Ecochange.
– Malmö är en ju en riktig cykelstad och det finns ett stort intresse bland våra medarbetare både att cykla till och från jobbet och att utnyttja en ny fin cykel på sin fritid. Nu får vi möjlighet att hyra cyklar och betala genom ett bruttolöneavdrag. Jag är glad att vi kan erbjuda våra medarbetare detta och ser fram emot att fler gör hälsosamma och miljövänliga transportval, säger Andreas Norbrant, cyklist och stadsdirektör i Malmö stad. En förmånscykel innebär att en medarbetare hyr en cykel under 36 månader och betalar via ett bruttolöneavdrag.
När 36-månadersperioden har löpt ut erbjuds medarbetaren att köpa ut cykeln för det då rådande marknadsvärdet eller att återlämna den till leverantören. Klassisk damcykel populäraste valet Intresset för att hyra en förmånscykel har varit över all förväntan. Beställningsperioden pågår till den 17 december, men redan, efter den första veckan, har 383 beställningar gjorts. I sortimentet finns allt från klassiska cyklar, elcyklar, lastcyklar, mountainbikes och racercyklar till anpassade cyklar utifrån behov och eventuell funktionsnedsättning

. – ­­Ja, vi förstod att intresset skulle vara stort, men hade ingen uppfattning om hur stort det skulle vara. För våra medarbetare innebär erbjudandet en jättebra möjlighet att uppgradera sina tranpostmöjligheter med miljövänliga val. Själv så har jag ett gott öga till en Bianchi racercykel. Vi får se om det blir något avtal denna gång eller om jag väntar till mars, då det blir en ny period då cyklar kan beställas, säger Ellenor Modig, projektledare för Malmö stads förmånscyklar. Antalet beställda lastcyklar, 67 stycken, har överträffat förväntningarna, annars är en klassisk damcykel det vanligaste önskemålet hos Malmö stads medarbetare.
Cykelprovningen framför stadshuset När?
8 och 9 december 11.00 -19.00
10 december 11.00 - 18.00
11 december 10.00 -15.00
Var? Torget framför stadshuset, August Palms plats 1. Förmånscykelfakta Malmö stad som arbetsgivare vill skapa förutsättningar för hållbara resor. Under arbetet med att ta fram ett förslag till ny mötes- och resepolicy 2020 kom frågan om att erbjuda medarbetare förmånscyklar upp. Ökad tillgång till cykel skulle kunna öka medarbetarnas hälsa och minska påverkan på miljön genom att delvis ersätta bilkörande. Beslutet om förmånscyklar togs sedan i Malmö kommunfullmäktige i februari 2021.

Efter genomgången upphandling har ett kommunövergripande avtal tecknats med leverantören Ecochange, som äger rätten att teckna hyravtal med Malmö stads medarbetare.
Enligt ett regeringsbeslut som träder i kraft 1 januari 2022 ska förmånscyklar med ett marknadsvärde på maximalt 15.000 inte förmånsbeskattas. Den som väljer en dyrare cykel förmånsbeskattas enbart för den överskjutande delen av cykelns värde.

Kategorier:

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord