Menu

Press

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2022
13 Apr

Märkningen skyddar mot stöld

2022-04-13 09:52
Märkningen skyddar mot stöld
Stöldskyddsmärkning verkar skydda mot cykelstölder. Företaget Personalcyklar stöldskyddmärker alla cyklar, och stöldfrekvensen är cirka 1 procent, vilket är lågt för nya cyklar.

I vår digitala Allt om Elcyklar berättar vi om hur GPS spårsändare kan vara ett effektivt hjälpmedel om cykeln stjäls. Spårsändaren gör att den stulna cykeln kan följas och i bästa fall kan tjuven gripas.

https://se.readly.com/products/magazine/allt-om-elcyklar?q=elcyklar

Men ännu viktigare är att förebygga stöld. Då tycks stöldskyddsmärkning av typen ISR vara ett effektivt verktyg.

Hos företaget Personalcyklar har man länge stöldskyddsmärkt de förmånscyklar lämnas ut till anställda på företag och myndigheter. Det rör sig alltså om nya cyklar, många gånger elcyklar, som borde vara lockande för tjuvar, som vill omsätta stöldgodset till pengar.

– Vi kan se att stöldfrekvensen är knappt en procent, vilket vi tycker är ett bra resultat när så få cyklar stjäls, säger Björn Ekholm vid Personalcyklar.
– Vi vet också att många av de cyklar som verkligen stjäls kommer tillbaka tack vare ISR. Märkningen gör att polisen kan hitta ägaren, uppger Björn Ekholm.

Märkningen syns när man belyser den med UV-ljus.

En stöldfrekvens på cirka en procent är sannolikt ett mycket bra utfall, om det beror på märkningen. Resultatet från Nationella trygghets­undersökningen 2020 visar att 10,5 procent av de hushåll som ägde någon cykel förra året rapporterar att de utsattes för cykelstöld. Denna undersökning är gjord av Brottsförebyggande rådet (Brå).

ISR-märkning säljs av olika företag, bland annat Smartsand ISR, som riktat sig mot cyklister. Märkningen består av en lösning med en unik kod, som penslas på cykeln. Denna kod är osynlig på cykeln, men spårbar för polisen genom att cykeln har registrerats i en databas. Dessutom appliceras en synlig etikett, som ska varna tjuvar att cykeln är märkt.

Björn Åslund PUBLICERAD: 2022-04-13
https://alltomelcyklar.nu/nyheter/markningen-skyddar-mot-stold/
Kategorier:

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord