Menu

Press

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2022
9 Dec

Polisen kontrollerade 3 500 personer och fordon i Stockholms hamnar

2022-12-09 15:17
Polisen kontrollerade 3 500 personer och fordon i Stockholms hamnar
Organiserad brottslighet, smuggling och gränsöverskridande brottslighet i Östersjöområdet var fokus i insats EMPACT Trident som polisen genomförde i samarbete med andra europeiska länder i veckan.

Den EU-gemensamma insatsen kallad EMPACT Trident genomfördes mellan 6-8 december i region Stockholm. Under de tre dagarna har polisen i region Stockholm kontrollerat 1 723 fordon och 1 849 personer som passerat hamnarna, totalt 28 ankomster och avgångar.

– Det här arbetet har gett oss en god bild av vad som passerar in och ut i region Stockholm. Det ger oss ett bra underlag för hur vi ska arbeta i framtiden, säger Mikael Koskenniemi, chef för rörliga kontrollsektionen på gränspolisenheten i region Stockholm.
Kontrollerna har skett i god samverkan med Tullverket, Kustbevakningen och Kronofogdemyndigheten och tillsammans har myndigheterna utmätt kontanter, smycken, fordon och annat gods till ett värde av 1 010 069 kr, samt upprättat 14 anmälningar.

Insatsen ligger inom ramen för prioriteringen organiserad tillgreppsbrottslighet, Organized Property Crime, (OPC) i EU:s policycykel. Policycykeln antogs 2010 av EU för att hantera de viktigaste brottshoten mot EU och syftar till att förebygga organiserad tillgreppsbrottslighet, smuggling och annan gränsöverskridande brottslighet i Östersjöområdet. – Den här insatsen stärker samarbetet med Östersjöländerna och andra myndigheter i arbetet med internationella brottsnätverk.

Fokus har varit vid våra hamnar då Östersjöns färjetrafik används av flera nätverk som begår brott i regionen, säger Mikael Koskenniemi. Region Stockholm har höjt ambitionen med Empact Trident då det är första gången Sverige leder Östersjösamverkan inom ramen för insatsen. – Vi vill visa att vi i region Stockholm tar ansvar för den trafik som passerar våra hamnar.

Nyhet från Polisen region Stockholm Publicerad 09 december 2022 15:17

 

Källa:

https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2022/december/polisen-kontrollerade-3-500-personer-och-fordon-i-stockholms-hamnar/

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord