Menu

Press

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2023
5 Maj

REGERINGSBESKEDET: Kostnadsfritt för cykeltävlingar på väg under 2023.

2023-05-05 10:38
Trafikverkets nya arbetssätt för evenemang på statliga vägar har orsakat stora kostnader för ideella cykelföreningar. I dag fredag gav regeringen ett välkommet besked om att våra föreningar inte ska behöva betala för exempelvis omskyltning på statliga vägar i samband med motions- och tävlingslopp under 2023. Ett stort glädjebesked! Men frågetecken återstår för 2024 och framåt.
"Vi är tacksamma att regeringen har lyssnat på idrotten och nu ger idrotten förutsättningar att fortsätta arrangera tävlingslopp och motionslopp. Regeringens beslut för 2023 är ett klokt och korrekt beslut.
Tyvärr för många av våra arrangörer är beslutet för sent, då upp till 50 procent av våra arrangörer på landsväg redan ställt in sina arrangemang för 2023. Det är ytterst viktigt att framtida hantering av arrangemang på vägar bereds och beslutas för 2024 och framåt i god tid för våra arrangörer. Trafikverket har redan i tidigare regeringsuppdrag presenterat ett flertal förslag till långsiktiga lösningar till regeringen", säger Svenska Cykelförbundets generalsekreterare Leif Karlsson och fortsätter: "Vi tackar även regeringen för dagens uttalanden om framtida intentioner för att underlätta för ideella föreningar. Arbetet med långsiktiga lösningar tar nu omedelbart vid och vi hoppas fortsatta diskussioner mellan regeringen, Idrotten och Trafikverket fortsätter i samma konstruktiva anda." Läs mera om dagens VIKTIGA beslut med kommentarer från såväl regeringen och Riksidrottsförbundet här: https://scf.se/.../regeringsbeskedet-kostnadsfritt-for.../ Så kommenterar Svenska cykelförbundets generalsekreterare regeringens beslut under fredagen om idrott på väg. Publicerad: SWE Cycling Igår kl. 10:36 (Uppdaterad version med kommentarer 12.30.)
Kategorier:

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord