Menu

Press

Artiklar - Blogg - Nyheter

  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord

2024
27 Mar

Polisen Sollentuna/Upplands Väsby/Sigtuna

2024-03-27 11:00
Polisen Sollentuna/Upplands Väsby/Sigtuna
TACK till dig modiga vittne som ringde in 112 och tipsade om en misstänkt cykeltjuv som just stulit en cykel i Sollentuna .
Tack vare tydlig beskrivning, positioneringar och signalement på personen kunde han gripas på bar gärning. Flera cykelstölder klarades upp - men tyvärr hittades också många värdefulla cyklar som inte kan paras ihop med rättmätig ägare.
I LPO Sollentuna ser vi en trend att cykeltjuvar allt oftare tar sig in i cykelrum, carportar, cykelställ vid pendeln - och centrum för att stjäla cyklar. Cyklarna är värda mycket pengar och säljs vidare.
Några tips inför våren som gör det svårare för cykeltjuven - men som tyvärr också gör cykellivet lite krångligare för oss cykelägare:
•Fotografera av både ramnummer och din cykel. Spara bilderna. •Skylta inte med din cykel på biluppfarten, carporten eller i porten hemma. Stäng gårdsgrinden. •Lås fast cykel i ramen mot ett fast objekt, tex en stolpe. Även vid korta ärenden i centrum. •Ställ cykeln på en plats som är upplyst och där mycket folk passerar naturligt. •Undvik lämna cykeln över natten vid pendeltågsparkeringar och öde centrum där de flesta cykelstölderna begås. Blir din cykel stulen så anmäl till polisen.se eller via 11414. Använd mall! Uppge ramnummer, märke och kännetecken. Polisen får dagligen in mängder med cyklar som inte går att koppla ihop med sin ägare. Ser du pågående cykelstöld ring 112. Njut av båtens cykelturer och glöm inte cykelhjälmen. Hälsningar Kristian, Luis och John kommunpoliser i LPO Sollentuna

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
  Prenumerera
Kategorier
Nyckelord